Hvad er yoga?

Hvad er yoga og hvor kommer det fra


 

Yoga kan dyrkes af alle uanset alder, køn, seksualitet og religion. Når som helst og hvor som helst. Alene og sammen med andre.

Yoga betyder forening. At være forbundet med sig selv og med andre (og måske med noget større)

Nogen dyrker yoga som fysisk træning for at træne muskler, smidighed og ønsket om en smukkere figur. Nogen dyrker yoga for at få et bedre helbred og vitalitet. Mens for andre er yoga en livsstil, en meditativ praksis og en spirituel disciplin.

Uanset hvad har yoga mange positive påvirkninger på os både mentalt, følelsesmæssigt og fysisk.

I Open Heart Yoga har vi Yin Yoga, Hatha Yoga, Restorative yoga og Somatic flow yoga. Læs mere

Yogaens oprindelse

Yoga blev oprindeligt opfundet af mænd, som er en sjov tanke, da det hovedsagligt er kvinder der dyrker yoga i dag og skaber nye yogaretninger. Inderne brugte de fysiske øvelser (asanas) til at rense kroppen og forberede den til meditation. Derfor var de oprindelige yogastillinger fokuseret på smidighed i hofter og ryg så man kunne sidde længe i lotus stilling og meditere.

Mange af de grundlæggende yogateknikker blev udviklet i det gamle oldtids Indien, på baggrund af nogle fine filosofiske tanker kaldet Yoga Sutras af Patanjali – et af de største skrifter om yogafilosofi der stammer ca. Fra 500 f.kr.  Patanjali beskrev en 8 vejs filosofi bag yoga som blandt andet består af meditation, åndedræt, fysiske øvelser, selvrefleksion, gerninger overfor andre, etik og morale.

I dag er yoga i Vesten mest kun den fysiske del, men for dem der bruger yogaen som en spirituel vej ind i sig selv, er yoga både noget der foregår på yogaunderlaget og ude i livet blandt andre.

 

Hvad kan yoga give dig? Læs mere her >> 

“There is more activities in the surface of the ocean. If you go deeper, there is silence”

~ Mooji

Leave a Reply